Ekkebus Autoservice Saab specialist
Home
Verkoop
Onderhoud, Reparatie, APK
Airco onderhoud
Akties
Contact
Airco onderhoud

Onderhoud van de airconditioning van uw auto

Airco controleEen airco van een auto is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld 8 tot 10% koudemiddel. Koudemiddel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem kan tijdens maximale prestatie (in warme maanden), ernstige schade aan het systeem ontstaan. Tevens is een slechte of muffe geur in uw auto ook vaak een gevolg van een slecht werkend aircosysteem in combinatie met een niet op tijd vervangen interieurfilter.

Autoservice Ekkebus onderhoudt graag uw airco. Onze werkplaats is uitgerust met het nieuwste aircovul- en diagnoseapparaat de Silver Futura Hiermee kan elke fout en eventuele lekkage opgespoord worden.
Het is verstandig (en erg goed) om de airco van uw auto iedere week  minimaal 1 uur aan te zetten om goed gesmeerd te blijven! Dus ook in de winter is het verstandig uw airco te gebruiken om problemen
te voorkomen. Het beslaan van uw ramen is dan zo verholpen. De problemen met de airco van auto’s ontstaan vaak door het niet goed onderhouden van de airconditioning. Vaak weten mensen niet dat dit zeer belangrijk is of vinden een onderhoudsbeurt samen met een airco-onderhoudsbeurt te duur. Autoservice Ekkebus adviseert dan ook om uw airco-onderhousbeurt juist in de wintermaanden uit te laten voeren om zo met een goed onderhouden aircosysteem aan de zomer te beginnen.
Bij gemiddeld gebruik van uw auto zou om het jaar onderhouden en bijvullen van uw aircosysteem voldoende moeten zijn.

Een airco onderhoudsbeurt bestaat uit:

  • Legen systeem
  • Vacumeren
  • Lektest
  • Druktest
  • Diagnose stellen
  • Hervullen met koudemiddel
  • Het controleren van de filters
Laat uw airco niet in de kou staan en uw aircosysteem nog deze winter controleren en bijvullen. U betaald in de maanden November, december en Januari  slechts €100 (incl BTW) voor Uw airco onderhoudsbeurt.